Stalo etiketas, kurį privalo išmanyti kiekviena

Žinoti kaip elgtis prie stalo ir taisyklingai valgyti privalo kiekviena savo įvaizdžiu besirūpinanti mergina ir moteris. Tai pagrindinės stalo etiketo taisyklės, kurios yra aktualios šiuolaikiniame gyvenime. Prie stalo nesijauskite susikausčiusi, mėgaukitės maistu, gėrimais bei aplinkinių draugija. Leiskite pasireikšti savo asmenybei bei charizmai. Nieko nėra žaviau už mandagią, išsilavinusią, elegantišką bei etiketą išmanančią damą, kuri turi savitą charakterį!

  • Remtis į stalą galima kalbantis arba laukiant maisto. Tačiau mandagu jas nukelti atnešus maistą tam, kad nenumestumėte įrankių ar indų.
  • Telefoną palikite rankinėje.
  • Naudojamas peilis visada turėtų gulėti ant lėkštės krašto ašmenimis į vidų.
  • Pagrindinio patiekalo šakutė, peilis ir šaukštas guli vidinėje pusėje arčiau lėkštės, o salotų šakutė, peilis ir sriubos šaukštas – išorinėje pusėje. Deserto įrankiai dedami virš pagrindinio patiekalo lėkštės arba atnešami patiekiant desertą.
  • Prieš pradėdama valgyti, palaukite kol maistas bus patiektas visiems.
  • Nesusikimškite į burną visos bandelės iš kart, laužkite nuo jos kąsnio dydžio gabalėlius.
  • Jei maistas per karštas, užsigerkite šaltu gėrimu. Jokiu būdu neišspjaukite! Taip galima elgtis tik su kaulais, sėklomis.
  • Nekalbėkite nebaigusi kramtyti maisto. Jei valgant Jūsų ko nors paklaus, duokite suprasti, kad Jums reikia sukramtyti ir prabilkite baigusi kramtyti ir nurijusi maistą.
  • Eidama atsigaivinti padėkite servetėlę ant kėdės, kad parodytumėte, jog grįšite, o šakutę palikite dantukais į apačią, sukryžiuotą peiliu.
  • Baigusi valgyti servetėlę padėkite kairėje lėkštės pusėje, peilį (ašmenimis į vidų) ir šakutę padėkite šalia vienas kito įstrižai lėkštės – iš vršaus kairėje link apačios dešinėje.
  • Visuomet padėkokite valgį ruošusiam žmogui.

Svarbiausia yra gerai praleisti laiką, todėl neleiskite šioms kelioms taisyklėms Jūsų išgąsdinti ir sukaustyti.

Gero apetito!